درتاريخ 26/04/1395 راس ساعت30: 8 صبح سمینار يك روزه مهمترین روشهای پیشگیری و کنترل بیماری سالك با حضور امام جمعه محترم، فرماندار محترم شهرستان، معاونت محترم بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي ايلام، جمعی از اعضاء هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایلام، سرپرست محترم شبكه بهداشت ودرمان شهرستان، معاونت محترم بهداشتي و رييس مركز بهداشت شهرستان، رؤسا ومسئولين ادارات درگیر در برنامه سالک شهرستان دهلران، كارشناسان ستاد مركز بهداشت دهلران، پزشکان و رده های میانی مبارزه و محیط مراکز بهداشتی درمانی تحت پوشش، کارکنان بیمارستان شهداء دهلران، خبرگزاران وروزنامه نگاران، اعضاي سازمانهاي مردم نهاد، امدادگران جمعيت هلال احمر شهرستان وجمعي از شهروندان عزيز شهرستان با ذكر صلوات وتلاوت آياتي از كلام ا... مجيد در محل سالن آمفي تئاتر اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي شهرستان برگزار گرديد.
در ابتدا دكتر رسولی سرپرست محترم شبكه بهداشت ودرمان شهرستان ضمن خوشامدگویی به حضار، برگزاري سمینار را جهت طراحي راهكارهاي مديريتي و فني – تخصصي موثر در روند كنترل ومقابله با سالك، با توجه به وضع موجود مهم دانسته و گزارشي ازآمار و اطلاعات موجود بيماري سالك و مراكز پيشگيري و درمان سالك و كارهاي صورت گرفته در حوزه شهرستان در راستاي پيشگيري از اين بيماري بیان کردند.
در ادامه حاج آقا موسوي امام جمعه محترم با تشكر وقدرداني از دست اندركاران حوزه سلامت وساير ارگانهاي شهرستان كه با زحمات شبانه روزي خود جهت مقابله با سالك اقدام نموده اند، از مسئولين و روساي ادارات خواستند تا دراين راه شبكه بهداشت ودرمان را ياري رسانند. ايشان با تأکید بر لزوم اجرای برنامه های زیربنایی از برگزاركنندگان سمینار نيز خواستند تا با دسته بندي علل ايجاد كننده بيماري و ارائه راهكارهاي مداخله اي مطرح شده در اين سمینار بهره برداري لازم را گرفته وبصورت هدفمند و مستمر موضوع را پيگيري نمايند.
در ادامه آقاي مهندس سبزی فرماندار محترم دهلران با بيان آمار بیماری سالک و قدردانی از شبکه بهداشت و درمان دهلران و سایر ادارات درگیر در برنامه سالک ازمسئولين حاضر در جلسه خواستند تا بصورت جدي تر و با همه توان وظرفيت موجود خود و نيز درخواست رديفهاي مالي وتخصيص اعتبارات ويژه جهت مبارزه با بيماري سالك جهت كمك به شبكه بهداشت ودرمان وشهرداري شهرستان اقدام نمايند. همچنین در خصوص راه اندازی مرکز تحقیقات سالک و احداث دانشکده بهداشت از مسئولین دانشگاه و وزیر محترم بهداشت تقاضای مساعدت نمودند.
آقاي دكتر راضی ناصري فر معاونت محترم بهداشتي وعضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشكي ايلام نيز با مهم خواندن بحث آموزش در پيشگيري بيماري سالك و نياز همكاري مردم و ساير ارگانها در اين راستا، به وضعيت اپيدميولوژي سالك در جهان وكشور و نيز وضعيت استان ايلام و شهرستانهاي دهلران و مهران و سایر شهرستانها در سال های گذشته پرداخته و در ادامه، بيماري سالك را از نظر انگل شناسي بصورت اختصاصي مورد تشريح قرار دادند.
آقاي دكتر علی اشرف عيوضي عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشكي ايلام نيز ضمن گزارش آمار بیماری سالک در استان ایلام در طی سال های گذشته و تشريح بحث اختصاصي حشره شناسي و مبارزه با پشه خاكي( عامل انتقال بيماري سالك) و لزوم اهميت جونده كشي و نيز مهمترین روشهای پيشگيري و کنترل بيماري سالك بحث و تبادل نظر نمودند.
در ادامه آقاي دكتر علی نظري متخصص محترم عفونی و بیماریهای گرمسیری و عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشكي ايلام به ارزيابي روش هاي درماني سالك وتشريح جنبه هاي عفوني بيماري، معرفي داروهاي اختصاصي و..جهت درمان بيماري سالك پرداختند.
در پایان بحث آقای رضا جوروند معاون محترم بهداشتی و رئیس مرکز بهداشت دهلران با بیان اهمیت پیشگیری و کنترل بیماری سالک و نقاط ضعف این برنامه، وظایف قانونی سایر ادارات درگیر در برنامه سالک را تشریح نمودند و از مسئولین محترم ادارات خواستند در پیشگیری و کنترل بیماری سالک با شبکه بهداشت و درمان شهرستان دهلران همکاری لازم را داشته باشند.
100 پرسشنامه آگاهی و نگرش در خصوص بیماری سالک با همكاري واحد مبارزه با بيماريها و واحدآموزش و ارتقاي سلامت مركز بهداشت دهلران جهت استفاده و بهره برداري ميان حضار توزيع گرديد.
اين همايش راس ساعت 14:30 ظهر به پايان رسيد ودر انتها، جلسات پرسش وپاسخي با حضور اساتيد سمینار و مسئولين شبكه بهداشت ودرمان شهرستان جهت پاسخگويي به نمايندگان مردمي و مدعوين بصورت چهره به چهره برگزار گرديد. مصاحبه هايي هم از سوي خبرنگاران محترم حاضر در جلسه با مسئولين واساتيد صورت گرفت.
منبع : روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان دهلران – نعمت الله رضایی