X
شرح وظایف واحد بهبود تغذیه
  • تدوین برنامه عملیاتی
  • تهیه گانت پیش بینی فعالیت ها و برنامه های اجرایی (شامل نیازسنجی، تعیین اهداف و استراتژی) برای اجرای سالانه برنامه و شناسایی مشکلات اولی منطقه
  • پایش مراکز و پایگاه ها و خانه های بهداشت
  • تهیه گانت بازدید جهت کل سال (مراکز ، پایگاه و خانه های تحت پوشش )
  • بررسی دو چک لیست پایش : بررسی آگاهی و عملکرد، تجهیزات و مستندات برنامه ویژه مراقبین سلامت و پزشک و نیز چک لیست کارشناسان تغذیه (پیگیری مشکلات و مداخلات لازم) ارائه گزارش به مراکز و پیگیری پسخوراند بازدید
  • جمع بندی، تجزیه و تحلیل چک لیست های پایش به صورت شش ماهه و سالانه ارسال به معاونت و مراکز تابعه
  • پایش و استخراج  شاخص های مجازی برنامه تغذیه
  •  بررسی و استخراج شاخص های برنامه بهبود تغذیه ( لاغری، چاقی و اضافه وزن در تمامی گروه های سنی، وزنگیری وBMI نامطلوب قبل بارداری و ارزیابی رشد کودکان و..) به تفکیک کلیه مراکز، پایگاه و خانه های بهداشت به صورت شش ماهه و یکساله و شناسایی مشکلات، مداخلات و پیگیری های لازم در هر مرکز
  • رنکینگ و رتبه بندی شاخص های عملکرد کارشناسان تغذیه 
  • برنامه  بهبود تغذیه کودکان
  • هماهنگی با بهزیستی و اموزش وپرورش جهت معرفی کلیه مهدهای کودک و پیش دبستانی ها جهت ارائه اموزش های تغذیه، مشاوره فردی و نظارت بر غذا و میان وعده ها در مهد های کودک
  • اجرای طرح بررسی ید  ادرار دانش آموزان 8 تا 10 ساله  
  • برنامه  بهبود تغذیه سالمندان
  • انجام هماهنگی بین بخشی جهت برگزاری جلسات آموزشی تغذیه سالم در سالمندان  برای کارکنان بهزیستی و پرسنل مسئول نگهداری و تغذیه سالمندان در خانه های سالمندان، صندوق بازنشستگی  منطقه
  • برنامه  بهبود تغذیه مادران
  • معرفی و پیگیری مادران باردار مبتلا به سوء تغذیه شناسایی شده در مراکز محیطی به کمیته امداد امام خمینی جهت برنامه حمایتی تغذیه
  • پیگیری ارجاعات مادران باردار با BMI امطلوب قبل بارداری و وزن گیری نامطلوب دوران بارداری جهت مشاوره تغذیه
  • برنامه بهبود تغذیه جوانان
  • هماهنگی جهت برگزاری جلسات آموزشی برای سربازان و مسئولین تهیه و طبخ غذا در پادگان ها
  • هماهنگی جهت برگزاری جلسات آموزشی برای دانشجویان  دانشگاه ها و سالن های ورزشی، مراکز اموزشی، کارخانه ها، اصناف و...
  • برنامه بهبود تغذیه نوجوانان و مدارس
  • اجرای طرح مکمل یاری دانش آموزان ( برآورد خرید مکمل آهن و ویتامین د برای گروه هدف، ارسال به اموزش و پرورش، پیگیری توزیع در مدارس تحت پوشش )
  • برگزاری جلسات توجیهی طرح مکمل یاری جهت مربیان و مجریان طرح درمناطق آموزش و پرورش تحت پوشش
  • تجزیه و تحلیل برنامه چک لیستهای مکمل یاری و پایگاه تغذیه سالم  نظارت بر تغذیه دانش آموزان مدارس و ارائه مواد غذایی سالم در بوفه های مدارس
  • اجرای طرح ایران اکو ( پیشگیری و کنترل چاقی و اضافه وزن کودکان و نوجوانان )
  • مشارکت در اجرای مناسبتی بهداشتی (تقویم بهداشتی )
  • همکاری با سایر واحد های درون بخش جهت شرکت در مناسبت های بهداشتی نظیر هفته سلامت، مبارزه با سرطان، فشارخون، دیابت، قلب، سلامت زنان  و ...
  • اجرای کمپین های اطلاع رسانی تغذیه نظیر بسیج آموزشی تغذیه، بزرگداشت روزجهانی غذا و تخم مرغ
  • برنامه پیشگیری و کنترل اختلالات ناشی از کمبود ید (کمیته فصلی IDD)
  • اجرای برنامه مکمل یاری در تمامی گروههای سنی
  • برآورد مکملهای مورد نیاز جهت گروههای سنی مختلف با همکاری کارشناسان واحد سلامت خانواده
  • پیگیری تخصیص اعتبارات  و هماهنگی با واحد های مرتبط جهت خرید و توزیع مکمل های گروه هدف
  • اجرای برنامه حمایتی کودکان و مادران باردارو شیرده دچار سوء تغذیه 
  • شناسایی افراد نیازمند حمایت تغذیه تحت پوشش، هماهنگی و معرفی این افراد به کمیته امداد امام خمینی و پیگیری تا رفع سو تغذیه
  •  هماهنگی با سایر سازمان های مردم نهاد و مشارکت خیرین سلامت جهت توزیع بسته های غذایی و بهداشتی به افراد شناسایی شده و گروههای آسیب پذیر وپیگیری مستمر بررسی روند اجرای برنامه
  • اجرای برنامه بهبود تغذیه کارکنان در محیط کار
  • اجرای برنامه بهبود تغذیه زنان روستایی ( طرح ایجاد باغچه های خانگی)
  •  انجام هماهنگی های لازم با همکاری جهاد کشاورزی جهت ایجاد باغچه های خانگی و ارائه آموزش های تغذیه برای زنان روستایی و عشایری با هدف بهبود وضعیت تغذیه خانوارهای روستایی
  • اجرای مدیریت تغذیه و امنیت غذایی در بحران و بلایا
  • ارزیابی سریع وضعیت  تغذیه ای مردم حادثه دیده و گروههای آسیب پذیر با استفاده از چک لیست تخصصی دفتر بهبود تغذیه جامعه
  • پایش کمی و کیفی سبدهای غذایی محاسبه نیازهای غذایی و مکمل های غذایی مورد نیاز جمعیت هدف
  • طراحی و اجرای مداخلات بهداشتی و تغذیه
  • برگزاری جلسات هماهنگی تغذیه با هدف مداخلات لازم جهت دستیابی به اهداف برنامه در طول سال جهت مسئولین مراکز، مراقبین سلامت، پزشکان و ارگانهای برون بخش
  • برگزاری جلسات فصلی کارشناسی تغذیه
  • همکاری کارشناسان تغذیه در همه گیری بیماری کووید 19  ( همکاری در سامانه 4030 – اموزش تغذیه دوران بیماری و نقاهت، پیگیری موارد مثبت معرفی شده و اجرای واکسیناسیون همگانی کرونا و ثبت در سامانه
  • هماهنگی با حوزه های علمیه منطقه تحت پوشش جهت ارایه آموزش تغذیه روحانیون، مشاوره تغذیه جهت طلاب در حوزه های علمیه، بسیج منطقه ارایه مستندات و گزارش فعالیتها به معاونت امور بهداشتی
  • مشارکت و همکاری در طرح های پژوهشی  ابلاغ شده وزارت بهداشت و معاونت امور بهداشتی
  • تهیه مقالات علمی و ارائه به معاونت بهداشتی جهت درج در ماهنامه وزارت بهداشت
  • تهیه کلیپ و رسانه های اموزشی با عناوین مختلف تغذیه جهت اطلاع رسانی و ارتقا اگاهی عموم مردم
  • ارسال بخشنامه و دستورالعمل از وزارت متبوع به واحد های تابعه
  • آموزش نیروهای جدیدالورود به طور مستمر و تحویل کلیه دستورالعمل و بسته های اموزشی
  • برگزاری کارگاه های اموزشی و باز آموزی درخصوص برنامه بهبود تغذیه: جهت همکاران مراکز تابعه، برگزاری ازمون (پیش ازمون و پس ازمون) جهت بررسی اگاهی پرسنل
  • همکاری با بخشهای آموزشی دانشگاه برای انتقال آموزشهای تئوری و عملی در دوره کاراموزی به دانشجویان رشته های علوم پزشکی، پیراپزشکی و تغذیه