دومین کمیته بهداشت کارگروه سلامت در حوادث غیرمترقبه با محوریت پیشگیری از غرق شدگی با حضور سرپرست شبکه، معاون بهداشتی، حراست شبکه، نمایندگان ادارات منابع آب، تعاون، کار و رفاه اجتماعی، شهرداری، جهاد کشاورزی، نیروی انتظامی، کارشناس فوریت های پزشکی و مسئولین واحدهای ستادی سلامت نوجوانان و جوانان، سلامت خانواده و جمعیت، آموزش سلامت، بهداشت محیط و بهداشت حرفه ای و بیماریهای غیرواگیر در دفتر مدیریت شبکه برگزار گردید.
به گزارش روابط عمومی، در ابتدای جلسه سرپرست شبکه بهداشت و درمان شهرستان دهلران ضمن عرض تسلیت به مناسبت فرارسیدن ایام سوگواری سرور و سالار شهیدان حضرت ابا عبدالله الحسین علیه السلام و هفتاد و دو تن از یاران با وفای ایشان، به اهمیت پیشگیری از غرق شدگی و ارائه آخرین آمار غرق شدگی در کشور و شهرستان دهلران طی سالهای اخیر پرداخت.
دکتر سعید نصرالهی بر لزوم همکاری بین بخشی با سایر ارگانهای مسئول در زمینه شناسایی نقاط پرخطر، حادثه خیز و افزایش اطلاع رسانی و فرهنگ سازی تأکید نمود و خاطرنشان کرد: غرق شدگی یک مشکل بهداشت عمومی و یکی از ۱۰ علت مرگ و میر در افراد یک تا ۲۴ ساله است.
نصرالهی افزود: بیشترین آمار تلفات غرق شدگی همواره مربوط به رودخانه هاست، اما این آمار در دریا و استخر نیز، قابل توجه است.
در ادامه معاون بهداشتی شبکه بر وجود اماکن آبی متنوع و خطرآفرین به ویژه کانال های آب کشاورزی و ضرورت بکار بستن تمهیدات ایمنی لازم در اطراف این اماکن تأکید داشت و افزود: کودکان زیر ۵ سال در معرض بیشترین خطر غرق شدگی هستند و متاسفانه سالانه ۲۳۶ هزار نفر در سطح جهان دچار غرق شدگی می شود.
مهندس علی باقری اظهار داشت: بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت بیش از ۹۰ درصد مرگ و میر ناشی از غرق شدگی در کشورهای کم در آمد و متوسط رخ می دهد.
سپس کارشناس برنامه کاهش خطر بلایا و حوادث به عنوان دبیر کمیته ضمن اشاره به هفته ملی و کمپین پیشگیری از غرق شدگی و روز جهانی پیشگیری از غرق شدگی که متقارن با فصل گرما می باشد، افزود: مسافران و افراد محلی به تفریحات آبی و شنا در مکانهای آبی همچون رودخانهها، پشت سدها، کانالهای آب، استخرها در فصل گرم سال علاقه دارند که همین موضوع باعث رعایت نکردن اصول ایمنی که متعاقب آن غرق شدگی را به دنبال دارد، میشود.
در ادامه مرضیه همیالی ضمن تشکر از اداره منابع آب در خصوص ارسال گزارش مصوبات مربوط به حوزه خود، مصوبات کمیته قبلی را قرائت نمود و گفت: متاسفانه سایر ارگان های مسئول، گزارشی از فعالیت های خود را به مرکز بهداشت ارسال نکردهاند.
نماینده اداره منابع آب شهرستان دهلران ضمن گزارش وضعیت تجهیزات ایمنی در کانال ها، شبکه های آب و تابلوهای هشدار نصب شده در نقاط حادثه خیر، گفت: این اداره آمادگی خود را در شناسایی مکانهای آبی پرخطر و انجام اقدامات ایمنی طبق مصوبات جلسه را دارد.
سپس حراست شبکه، کارشناس اورژانس پیش بیمارستانی و فوریت های پزشکی شهرستان دهلران، نمایندگان نیروی انتظامی، شهرداری، جهاد کشاورزی، اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی و کارشناسان واحدهای فنی مرکز بهداشت پیرامون راهکارهای موجود و روشهای ارتقاء سطح آگاهی جمعیت هدف بویژه والدین، نوجوانان و جوانان به بحث و تبادل نظر پرداختند.
در پایان جلسه دکتر نصرالهی سرپرست شبکه، مصوبات کمیته را به منظور اجرای آنها جهت حاضرین در جلسه قرائت نمود.
گفتنی است؛ هفته جهانی پیشگیری از غرق شدگی در سال جاری از تاریخ ۱ لغایت ۷ مرداد می باشد.